Onze missie - Ons bedrijf | AbbVie
Skip to main content

Onze missie

AbbVie is een biofarmaceutisch bedrijf gebaseerd op onderzoek en innovatie. We stellen onze expertise en onze mensen ten dienste van de patiënten met complexe, chronische en invaliderende ziekten. Met onze unieke benadering van innovatie willen we de levenskwaliteit van de patiënten verbeteren.

Onze drijfveer

Alle medewerkers van de groep AbbVie overal ter wereld hebben dezelfde missie: patiënten verzorgen en genezen, en de strijd aanbinden met invaliderende, ernstige en complexe ziekten, zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn, psoriasis, atopische dermatitis, hepatitis C, glaucoom en bloedkankers.

De behandeling van morgen ontwikkelen

Onderzoek en innovatie zijn de hoekstenen van ons bedrijf. We doen er alles aan om vooruitstrevende behandelingen te ontwikkelen en ter beschikking te stellen van de patiënten. Dit zijn onze therapeutische domeinen:

Immunologie

  • Reumatologie
  • Dermatologie
  • Gastro-enterologie
  • Oncologie
  • Virologie
  • Neurologie
  • Oftalmologie

Meer over onze pipeline

Het leven van de patiënten veranderen

Onze medewerkers zetten al hun energie, passie en expertise in voor de ontwikkeling van innovatieve therapeutische oplossingen die het leven van de patiënten veranderen, de behandelingen herdefiniëren en de zorgtrajecten van morgen opnieuw uittekenen.

  • De patiënten begeleiden

Een correct gebruik van de geneesmiddelen van AbbVie is cruciaal. Daarom moeten de gezondheidswerkers en hun patiënten ook de nodige begeleiding krijgen. We bieden informatiediensten zoals AbbVie Care, een online platform waar de patiënten info over hun ziekte vinden. De patiënten krijgen er tips om met hun aandoening om te gaan en informatie over hun behandeling en het correcte gebruik van hun medicatie.

  • De toegang tot therapeutische innovaties mogelijk maken

We zetten alles op alles om de ontwikkeling en beschikbaarheid van onze therapeutische innovaties te versnellen door middel van een stijgend aantal klinische studies in België. Patiënten en gezondheidswerkers vinden meer info over deze studies op banquededonneesessaiscliniques.be/nl. Tot slot gaan we verantwoordelijk en constructief in gesprek met de autoriteiten om de patiënten een betere toegang tot onze behandelingen te bieden.

Meer weten over onze klinische studies in België

Onze bedrijfscultuur versterken

Onze organisatie heeft een open structuur met mensen die even divers zijn als de duizenden bevolkingsgroepen die wij dienen. Voor ieder van ons is werken bij AbbVie meer dan zomaar werken. Het is een engagement: de levenskwaliteit van de patiënten wereldwijd verbeteren.

Onze strategie behelst ook de aanwerving en ontwikkeling van de beste talenten. Daarom bevorderen we een innovatiecultuur die de dingen écht wil veranderen.

Meer weten over de carrièremogelijkheden bij AbbVie.

Ons verhaal

AbbVie werd opgericht in 2013, maar eigenlijk gaat ons verhaal veel verder terug in de tijd. Sinds 2013 staat AbbVie los van Abbott, hoewel we dezelfde achtergrond en sterke ambities voor de toekomst delen.

Onze naam staat symbool voor onze band met het verleden en de toekomst. Zo ging AbbVie in 2013 een nieuw avontuur aan: een biofarmaceutisch laboratorium worden. We combineren de stabiliteit, de internationale omvang, de mensen en de commerciële capaciteiten van een farmaceutisch bedrijf met de specialisatie en het karakter van een biotechnologisch laboratorium.

Vandaag focussen onze 50.000 werknemers over de hele wereld op de ontwikkeling van revolutionaire geneesmiddelen en behandelingen met een aanzienlijk voordeel voor onze patiënten.