Pipeline - Onze wetenschap | AbbVie
Skip to main content

Overzicht van onze pipeline

 

Onze pipeline

In de oncologie-hematologie wil AbbVie het behandelingsniveau van solide tumoren en bloedkankers veranderen door nieuwe werkingsmechanismen te ontdekken. Onze pipeline bevat meer dan 20 moleculen in ontwikkeling in 20 verschillende kankersoorten. Dit is wereldwijd goed voor meer dan 200 klinische studies.

In de immunologie onderzoeken we nieuwe werkingsmechanismen die de toekomst van de aanpak van ontstekingsziektes van het immuunsysteem opnieuw zullen uittekenen. Zo analyseren we momenteel meer dan 5 nieuwe moleculen, waarvan 2 in een gevorderd stadium van reumatoïde artritis en psoriasis. We steunen hierbij op onze 20 jaar expertise. 

In de neurowetenschappen werken we mee aan het onderzoek naar neurodegeneratieve aandoeningen, waaronder migraine, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose.

In de algemene geneeskunde en de gezondheid van de vrouw werken we aan behandelingen voor symptomen die in verband worden gebracht met endometriose en baarmoederfibromen. Dit zijn pathologieën waaraan miljoenen vrouwen wereldwijd lijden. Daarnaast voeren we onderzoek naar behandelingen voor mucoviscidose en diabetische nefropathie.

Meer weten