Skip to main content

Patiënten

Bij AbbVie staat het welzijn van de patiënt voorop. We willen de behandelingen en zorg verbeteren, zodat de patiënten het leven kunnen leiden dat ze willen. Naast de behandeling zelf bieden we de patiënten ook begeleiding aan. 

Blog: patiënten aan het woord

Reumatoïde artritis, atopisch dermatitis, zieke van Crohn … Op onze blog delen patiënten met deze aandoeningen hun verhaal. Je vindt er ook artikelen waarin we de wetenschappelijke kant van deze ziektes of de evolutie van het onderzoek belichten.

Praat erover’, de podcast die chronische ziektes bespreekbaar maakt

Patiënten met een chronische ontstekingsziekte nemen het woord in de Belgische podcast ‘Praat erover’. Elk seizoen laten wij je – in samenwerking met patiëntenverenigingen – kennis maken met een bepaalde ontstekingsziekte. Zo word je ondergedompeld in het dagelijkse leven van iemand met deze ziekte. Je krijgt hierbij zowel de goede als de slechte momenten te zien.  

AbbVie Care

Omgaan met vermoeidheid, praten over je ziekte, je voeding aanpassen, op vakantie gaan … Een chronische ziekte haalt alles overhoop.

Volg je een behandeling van AbbVie, ga dan naar ons info- en begeleidingsplatform voor patiënten. Je vindt er allerlei tips om met je ziekte te leven. 

Geneesmiddelenbewaking

Wil je een bijwerking van een geneesmiddel melden? Dat kan op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Als je aan een chronische ziekte lijdt, is het van essentieel belang dat je hierover kunt praten met lotgenoten. Ervaringen uitwisselen en elkaar steunen, dat is goud waard. Dat is ook precies waarvoor patiëntenverenigingen bedoeld zijn.

AbbVie steunt deze patiëntenverenigingen in België: 

CLAIR, Contre les Affections Inflammatoires Rhumatismales
HS in Belgium
Psoriasis Contact
MICI.be