Patiënten | AbbVie
Skip to main content

Patiënten

Bij AbbVie staat het welzijn van de patiënt voorop. We willen de behandelingen en zorg verbeteren, zodat de patiënten het leven kunnen leiden dat ze willen. Naast de behandeling zelf bieden we de patiënten ook begeleiding aan. 

Blog: patiënten aan het woord

Reumatoïde artritis, atopische dermatitis, zieke van Crohn … Op onze blog delen patiënten met deze aandoeningen hun verhaal. Je vindt er ook artikelen waarin we de wetenschappelijke kant van deze ziektes of de evolutie van het onderzoek belichten.

 

 

 

Praat erover’, de podcast die chronische ziektes bespreekbaar maakt

Patiënten met een chronische ontstekingsziekte nemen het woord in de Belgische podcast ‘Praat erover’. Elk seizoen laten wij je – in samenwerking met patiëntenverenigingen – kennis maken met een bepaalde ontstekingsziekte. Zo word je ondergedompeld in het dagelijkse leven van iemand met deze ziekte. Je krijgt hierbij zowel de goede als de slechte momenten te zien.  

AbbVie Care

Omgaan met vermoeidheid, praten over je ziekte, je voeding aanpassen, op vakantie gaan … Een chronische ziekte haalt alles overhoop.

Volg je een behandeling van AbbVie, ga dan naar ons info- en begeleidingsplatform voor patiënten. Je vindt er allerlei tips om met je ziekte te leven. 

Geneesmiddelenbewaking

Wil je een bijwerking van een geneesmiddel melden? Dat kan op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Als je aan een chronische ziekte lijdt, is het van essentieel belang dat je hierover kunt praten met lotgenoten. Ervaringen uitwisselen en elkaar steunen, dat is goud waard. Dat is ook precies waarvoor patiëntenverenigingen bedoeld zijn.

AbbVie steunt deze patiëntenverenigingen in België: 

 

Vlaamse patiëntenverenigingen

Atopische dermatitis

Eczemanet

Eczemanet is een project van Allergienet vzw dat zich inzet voor mensen met atopische dermatitis. Hun jaarlijks event rond Dag van het Eczeem brengt lotgenoten met elkaar in contact en wilt patiënten en hun naasten informeren over de aandoening.

Dystonie

Belgische Vereniging voor Dystoniepatiënten vzw

Bij de Belgische Vereniging voor Dystoniepatiënten ligt de focus van hun activiteiten enerzijds op het meer bekend maken van de aandoening zowel naar het grote publiek als naar gezondheidsprofessionals toe. Anderzijds bieden ze ruimte om contacten te leggen, ervaringen te wisselen en vragen te beantwoorden onder lotgenoten en hun naasten. 

Inflammatoire darmziekten - de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

Crohn- en Colitis Ulcerosa Vereniging (CCV vzw) 

Bij CCV vzw kunnen mensen met chronische ontstekingsziekten van het spijsverteringsstelsel terecht. Ze organiseren regelmatig praatgroepen met een aparte jongerenpraatgroep, maar ook informatieve sessies voor patiënten en hun naasten. 

Migraine

HoofdStuk vzw

Lotgenoten met hoofdpijnsoorten worden bij HoofdStuk vzw bij elkaar gebracht door bijeenkomsten te organiseren gekoppeld aan informatieve themasessies. Er is ruimte om informatie uit te wisselen en ervaringen met elkaar te delen. 

Oncologie

Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen (LVV vzw) 

Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen vzw is een lotgenotengroep voor mensen met een hodgkinlymfoom, een non-hodgkinlymfoom, chronische lymfatische leukemie, de ziekte van Waldenström en hun partners en familie. Bij hen kan je terecht voor lotgenotencontact in de besloten Facebookgroep, maar ook voor verschillende informatie rond de ziekte. 

Wildgroei vzw

Wilgroei vzw is een patiëntenvereniging voor mensen met leukemie of lymfomen. Ze bieden informatie aan patiënten en hun naasten via verschillende kanalen met de steun van professionelen en deskundigen. 

De ziekte van Parkinson

De Vlaamse Parkinson liga

Bij de Vlaamse Parkinson Liga steunen Parkinson patiënten en hun naasten elkaar met informatie, tips, ervaringen en een goed gesprek. Ook zijn er regionale groepen waar sporten aangepast aan Parkinson patiënten beoefend worden. 

Parkili

Parkili is een patiëntenvereniging voor Parkinson patiënten en hun naasten die zich voornamelijk focust op het belang van beweging bij de aandoening. Om dit te stimuleren worden er verschillende oefensessies aangeboden. 

Reumatische aandoeningen

Reumanet vzw

Reumanet is een koepelvereniging voor patiëntenverenigingen die reumatische aandoeningen onder de aandacht brengen. Op hun website kan je terecht voor veel nuttige informatie over de aandoeningen, behandelingen, maar ook over de sociopsychologische uitdagingen rond leven met een chronische aandoening. 

Reumatoïde Artritis Liga (RA Liga vzw) 

RA Liga vzw zet zich in voor mensen met reumatoïde artritis en hun familie. Ze delen informatie, kennis en ervaring tussen patiënten en helpen zo het eigen zorgproces in handen te nemen. 

Vlaamse Vereniging voor SpondyloArtritis (VVSA vzw) 

Spondyloartritis patiënten en hun naasten kunnen bij VVSA terecht voor zowel informatie als een luisterend oor. Ook kan je hier oefensessies volgen voor wanneer bewegen met de aandoening een uitdaging is.