Neurologie - Therapeutische domeinen | AbbVie
Skip to main content

Neurologie

We boeken vooruitgang in het onderzoek naar diverse neurologische aandoeningen (zoals migraine) en neurodegeneratieve aandoeningen (zoals de ziekte van Alzheimer, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson).

Voor patiënten met een neurodegeneratieve aandoening en hun omgeving gaat het leven niet zonder slag of stoot.

Wij willen inzicht krijgen in hun situatie en ervoor zorgen dat deze mensen in hun waardigheid blijven. We bewandelen de ongekende wegen in de neurowetenschappen op zoek naar betere zorg- en behandelingsstandaarden voor deze aandoeningen.

In de neurologie gaat onze aandacht vooral uit naar de ziekte van Alzheimer, multiple sclerose (MS), de ziekte van Parkinson en migraine. 

Onze therapeutische domeinen in neurowetenschappen:

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is de op een na courantste neurodegeneratieve aandoening. Ze treft wereldwijd meer dan 10 miljoen mensen.

Naast onze therapie voor gevorderde Parkinson zijn we momenteel op zoek naar alternatieven om patiënten een nieuwe behandelingsmethode voor deze progressieve chronische ziekte te bieden.

We ontwikkelen ook een nieuw toedieningssysteem van onze bestaande therapie, om de ervaring van de parkinsonpatiënt en de zorgverlener te verbeteren.

Ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer wordt een steeds grotere uitdaging voor onze samenleving. De huidige behandelingen pakken alleen de symptomen aan en doen niets om de vooruitgang van de ziekte te verhinderen of de schade ongedaan te maken.

Wij werken samen met de beste onderzoekers ter wereld om manieren te vinden om de ziekte van Alzheimer in een vroeg stadium te stoppen.

Multiple sclerose (MS)

Multiple sclerose (MS) is een progressieve, chronische aandoening van het zenuwstelsel die het vaakst voorkomt bij patiënten tussen de 20 en 40 jaar.

Bij MS valt het immuunsysteem een eiwit (‘myeline’) aan. Zo raakt deze beschermlaag rond de zenuwvezels door MS beschadigd en hebben de neuronen moeite om te communiceren. Dit leidt op zijn beurt tot neuronaal verlies, atrofie en een aanzienlijke invaliditeit na verloop van tijd.

We zetten ons in om aan de behoeften van MS-patiënten te voldoen en ondersteunen momenteel behandelingsopties die de bescherming van de zenuwen bevorderen en de regeneratie van de neuronen vergemakkelijken.

Migraine

Migraine is een neurologische ziekte die wereldwijd 1 miljard mensen treft [1]. Meer dan 4 miljoen volwassenen hebben dagelijks last van chronische migraine, gedurende minstens 15 dagen per maand [1].

We hebben onze portfolio uitgebreid met migraine, zodat we ook de mensen met deze invaliderende ziekte kunnen helpen. We voeren onderzoek en stellen behandelingsopties voor die de frequentie en de ernst van de hoofdpijn beperken en de migraineaanvallen voorkomen.

De ziekte van Parkinson is meer dan beven

Referenties:

[1] Migraine Research Foundation. Raising money for migraine research. Available at: https://migraineresearchfoundation.org/about-migraine/migraine-facts/. Geraadpleegd
op 23 september 2021