Klinische studies - Onze wetenschap | AbbVie
Skip to main content

Klinische studies

Dankzij klinisch onderzoek kunnen we nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. Onze onderzoekers gaan namelijk met de nieuwste technologieën en de innovatiefste wetenschappelijke nieuwigheden aan de slag. Dankzij de klinische studies zetten we wereldwijd elk jaar grote stappen vooruit. 

In klinische studies kunnen we de veiligheid en doeltreffendheid van een molecule testen. Therapeutische proeven zijn een van de eerste stappen in de marktlancering van een nieuw geneesmiddel. Dit verloopt in 4 fasen.

We stellen alle informatie over onze lopende klinische studies ter beschikking van de patiënten. Hoe bereid je je voor op een klinische studie? Wat kun je verwachten? Je vindt alle antwoorden op deze websites: databankklinischeproeven.be/nl en www.klinischeproeven.be.

In 2020 hebben wereldwijd 70.000 patiënten deelgenomen aan een klinische studie van AbbVie [1].

In België vallen klinische studies onder de nationale wet van 7 mei 2004 inzake experimenten op de menselijke persoon. Meer weten over de wettelijke voorschriften? Neem dan een kijkje op de website van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG).

Références :

[1] Impact, Beyond Numbers. AbbVie Report. Geraadpleegd op 16 juni 2021. https://www.abbvie.com/content/dam/abbvie-dotcom/uploads/PDFs/2020-impact-beyond-numbers.pdf