België - SELECTEER EEN LAND Transparantie

AbbVie in België en Luxemburg

Het filiaal AbbVie België en Luxemburg werd in België opgericht in 1948. Het is gevestigd in Waver (Waals-Brabant). Meer dan 170 medewerkers zetten er zich elke dag in om patiënten een betere levenskwaliteit te bieden.

“People. Passion. Possibilities”. Deze drie woorden vatten perfect samen wat ons bij AbbVie motiveert, wat ons leidt en ons zo anders maakt dan andere biofarmaceutische bedrijven. Bij ons staat in de eerste plaats de patiënt centraal. Ons doel is niet alleen om innoverende en efficiënte behandelingen aan te bieden, maar ook om de patiënten nieuwe oplossingen aan te reiken die een verschil maken voor henzelf en voor hun omgeving. De patiënten zijn onze prioriteit en het is onze taak om een bijzondere impact uit te oefenen op hun leven.


Onze impact

Ons team draagt bij tot de onderzoeksprojecten van AbbVie dankzij een actieve deelname aan klinische studies van fase II en III in 15 moeilijk te behandelen ziektes in meer dan 60 vestigingen.

AbbVie wil een bijzondere impact hebben op het leven van de patiënten en werkt in België samen met meer dan 20 patiëntenverenigingen. Onze doelstellingen: het ziektebewustzijn en de gezondheidskennis verbeteren om behoeften van de patiënten te vervullen.


Onze kijk op verantwoordelijkheid

Als duurzaam bedrijf  

Wij zetten ons in voor initiatieven en samenwerkingen die de patiëntenzorg vooruit helpen en de zorg toegankelijker maken, om zo de duurzaamheid van de zorgsystemen te bevorderen. Wij bundelen onze krachten om betere resultaten te behalen, door samen te werken met traditionele en niet-traditionele partners.

 

Logo-ABBVIE-CARE

Met AbbVie Care ontwikkelen wij een programma van patiëntenondersteuning, beschikbaar via de arts. Via dit programma krijgen patiënten informatie om de kennis over hun ziekte te verbeteren en tips om de symptomen te verminderen en om hen te helpen hun ziekte beter te beheren.

LogoACTIV84WORK

Onze inzet voor innovatie gaat verder dan alleen het ontwikkelen van geneesmiddelen. Wij zetten ons ook in voor een beter leven voor patiënten en voor de gemeenschap in haar geheel. Het pilootproject "Activ84worK” dat door verschillende partners werd uitgewerkt is daar een voorbeeld van. Dit project biedt mensen met een chronische inflammatoire darmziekte (ziekte van Crohn en colitis ulcerosa) de mogelijkheid om actief te blijven op de arbeidsmarkt.

Logo-I-CARE

i-Care is een interactief platform voor patiënten met reumatische artritis, specifiek ontworpen om de behandeling van hun ziekte te verbeteren en de communicatie tussen hen en hun arts te vergemakkelijken.
 

Logo-PAH

Medewerkers als vrijwilligers voor “Patients at Heart”

Het initiatief “Patients at Heart” werd in 2014 gelanceerd bij AbbVie België & Luxemburg. Dit vrijwilligersprogramma biedt werknemers de kans om patiëntenverenigingen, die om hulp vragen, te helpen of hun expertise met hen te delen. Het succes van dit programma blijkt uit de manier waarop een verschil wordt gemaakt voor mensen, zowel voor de patiënten als voor de AbbVie medewerkers.


GPTW-Belgium

 


AbbVie België & Luxemburg bij de tien beste werkgevers