Samenwerkingsverbanden in oncologie

De aanpak van de zwaarste uitdagingen in oncologie vraagt onze volledige energie

Een dynamische aanpak

Onze toegewijde samenwerking strekt zich uit tot elk aspect van ons werk in oncologie – van onderzoek en ontwikkeling tot klinische studies, van productbeschikbaarheid tot informatie en vorming van patiënten.

Onze interne onderzoeksinspanningen zijn  afgestemd met externe samenwerkingsverbanden op de hoogste niveaus van het bedrijfsleven, de academische wereld en de overheid. Deze nadruk op samenwerking wil de knapste breinen samenbrengen om collegiaal kanker te slim af te zijn.

Enkele partners:

 

abbvie-genentech-logo-1

Genentech

AbbVie en Genentech leverden pionierswerk in het onderzoek rond de proteïne BCL-2. AbbVie en Genentech blijven als partners samenwerken in het onderzoek van chronische lymfatische leukemie en andere hematologische kankervormen en aandoeningen.

abbvie-mdanderson-logo-1

MD Anderson Cancer Center

AbbVie en het MD Anderson Kankercentrum van de Universiteit van Texas hebben hun krachten gebundeld om het potentieel van het immuunsysteem tegen kanker te ontsluiten. De driejarige samenwerking is gericht op efficiëntie in preklinische en klinische studies op het gebied van immuno-oncologie.

abbvie-bristol-logo

Bristol-Myers Squibb

AbbVie en Bristol-Myers Squibb werkten samen om een mogelijke behandeling te vinden voor multipel myeloom. Bovendien werken ze samen verder in klinische studies tegen andere vormen van kanker.