Neurowetenschappen - Therapeutische aandachtsgebieden - Onze wetenschap | AbbVie
Skip to main content

Neurowetenschappen

We vorderen in het onderzoek naar verschillende neurodegeneratieve aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson.

Onze Foundational Neuroscience Center

Op 18 mei 2016 huldigden wij ons 4.000 m²-groot Foundational Neuroscience Center (FNC) in Cambridge, Massachusetts in. In het FNC zullen we onderzoek verrichten om een beter inzicht te krijgen in de biologische mechanismen die ten grondslag liggen aan neurodegeneratieve ziekten. Ons doel is het identificeren van nieuwe therapeutische benaderingen om verlichting te brengen aan onze patiënten die met deze chronische, slopende ziekten leven.

Alzheimer

Naarmate het aantal patiënten en zorgverleners dat hulp zoekt bij de gezondheidszorg toeneemt, vormt de ziekte van Alzheimer een zwaardere uitdaging voor de samenleving. De huidige behandelingen pakken eenvoudig de symptomen aan en doen niets om de vooruitgang van de ziekte te verhinderen of om de schade om te keren. We werken samen met 's werelds meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van Alzheimer om manieren te vinden om de ziekte in een vroeg stadium te stoppen. Ons anti-tau antilichaam wordt onderzocht om de ziekte van Alzheimer en progressieve supranucleaire parese (PSP) te behandelen. Dit project begint nu aan fase 2 van zijn ontwikkeling.

Meer informatie over onze strijd tegen Alzheimer

Multiple Sclerose

Multiple sclerose (MS) is een progressieve chronische aandoening van het zenuwstelsel die het vaakst voorkomt bij patiënten tussen de 20 en 40 jaar. Bij MS valt het immuunsysteem een eiwit aan, myeline genaamd, dat een beschermende laag rond de zenuwvezels vormt. Wanneer myeline wordt beschadigd door MS, gaan neuronen moeilijk communiceren, wat leidt tot neuronaal verlies, atrofie en aanzienlijke invaliditeit na verloop van tijd. We zetten ons in om aan de behoeften van MS-patiënten te voldoen en ondersteunen momenteel behandelingsopties die de bescherming van de zenuwen bevorderen en de regeneratie van de neuronen vergemakkelijken.

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is de op één na meest voorkomende neurodegeneratieve aandoening. Ze treft wereldwijd meer dan 10 miljoen mensen. Naast onze therapie voor gevorderde Parkinson, zijn we momenteel op zoek naar alternatieven om patiënten een nieuwe methode van behandeling te bieden voor deze progressieve chronische ziekte. We zijn ook bezig met de ontwikkeling van een nieuw toedieningssysteem van onze bestaande therapie, om de ervaring van de Parkinsonpatiënt en de zorgverlener te verbeteren.