Leiderschap

Onze missie om levens te verbeteren begint aan de top.

Directie België en Luxemburg

Renaud Decroix

General Manager AbbVie BeLux (2020)

Renaud Decroix begon zijn carrière in 2004 bij Abbott, waaruit later, in 2012, AbbVie ontstond. Hij doorliep er verschillende functies en vakdomeinen als Commercieel Directeur Immunologie, eerst in België en vervolgens in Frankrijk. In 2012 werd hij benoemd tot Commercieel Directeur voor Europa en Canada. Hij ruilde Frankrijk voor Portugal in 2015 en bekleedde er de functie van Algemeen Directeur. Vervolgens werkte hij vanuit het hoofdkantoor van AbbVie Chicago aan een nieuwe behandeling voor Reumatoïde Artritis. In juli 2020 keerde hij terug naar België, dit keer als General Manager AbbVie Belgium & Luxemburg.

Renaud behaalde een Master in Politieke, Economische en Sociale Wetenschappen en heeft eveneens een diploma Business Administration op zak (UCL).

Jean-Antoine De Los Frailes

Financieel Directeur AbbVie BeLux (2017)

Voordien bekleedde Jean Antoine leidinggevende posities in financiën bij oa Jacobs Douwe Egbert Coffee (België), Kraft Foods / Mondelez International (Spanje) en Arthur Andersen (Frankrijk).

Jean Antoine behaalde een MBA aan de NEOMA Business School (Rouen).  

David Fontaine

Market Access & External Affairs Director, AbbVie BeLux (2012)

David begon in 2012 als “External Affairs Director” bij Abbott. Bij de oprichting van AbbVie, in 2013, nam hij de functie van “Market Access Director” voor zijn rekening.

Recentelijk werd David aangesteld als “Market Access & External Affairs Director” na de fusie van deze twee afdelingen. Vooraleer David startte bij AbbVie, was hij sinds 2008 reeds actief in Market Access divisie bij Merck Sharp & Dohme. Eerder had hij een academische carrière als onderzoeker en vervolgens als hoogleraar farmacologie aan de ULB. Tussen 2000 en 2008, werkte hij als consultant voor verschillende farmaceutische bedrijven.

David behaalde een doctoraat in de farmacologie, een master in de biomedische wetenschappen alsook een master in farmaceutische wetenschappen aan de ULB.

Stéphane Lutun

Directeur Customer Excellence (2016)

Stéphane begon zijn carrière aan de universiteit van Lille, in de wetenschappen en technologie. Na zijn overstap naar de industrie was Stéphane er, eerst als nationaal en regionaal Commercieel Directeur bij Abbott Frankrijk en later AbbVie Frankrijk, bij vanaf de start in 2012. Hij had vervolgens verantwoordelijkheden in change management en organisatorische optimalisatie, alvorens in 2016 Directeur Customer Excellence te worden van AbbVie BeLux.

Stéphane behaalde een PhD in macromoleculaire en organische chemie te Lille en een Executive MBA (HEC).

Fabienne Hanssens

HR Directeur AbbVie BeLux (2012)

Fabienne doorliep verschillende HR posities in sectoren als IT en consultancy bij Computer Associates, Deloitte en Arthur Andersen. In 2002 maakte ze de overstap naar de farmaceutische sector, eerst bij Wyeth. Vanaf de start van AbbVie in 2012 was ze erbij om samen met haar collega directieleden het bedrijf vorm te geven.

Fabienne heeft een Master in Economische Wetenschappen en een Master in HR.

Annik Laureys

Medisch Directeur AbbVie BeLux (2020)

Na het voltooien van haar studie Geneeskunde met specialisatie in Verloskunde & Gynaecologie in 2005, startte Annik haar carrière in de farmaceutische sector. Zij vervult er verschillende functies binnen de medische en vervolgens commerciële dienst. In 2017 was ze leidinggevende van het departement Market Access & External Affairs.

Sinds 2019 is Annik werkzaam bij AbbVie als Medisch Directeur.

Georges Vermer

Commercieel Directeur Immunologie AbbVie BeLux (2018)

Voordat Georges het team van AbbVie versterkte als Business Unit Manager HCV in 2014, had hij er al een carrière van 10 jaar opzitten bij de Novartis groep, zowel in België als op de hoofdzetel in Zwitserland. Georges startte zijn carrière bij Price Waterhouse Cooper Management Consultants.

Georges behaalde zijn diploma Handelsingenieur aan UCL.

Erwin Bouillon

Commercieel Directeur Specialty Care/HCV/Oncologie AbbVie BeLux (2016)

Ook Erwin was er bij vanaf de start van AbbVie in 2012, eerst als Business Unit Manager en vanaf 2016 als Commercieel Directeur. Zijn hele carrière speelt zich af in de farmaceutische industrie en gezondheidszorg van Bristol-Myers Squibb (1996), via Dirame Ortho (1997), TOP-FIT (1999) en Eli Lilly (2002) tot Abbott (2006), waaruit later AbbVie ontstond. Hij doorliep vele klinische domeinen waarin hij verschillende leidinggevende posities bekleedde.

Erwin heeft een Master in Kinesitherapie en Fysiotherapie (VUB) en een Master in B2B Marketing (Vlerick).

Hendrik Pint

Compliance Manager, AbbVie BeLux (2012)

Hendrik zijn carrière speelt zich volledig af in de farmaceutische sector. Hij startte bij Abbott, waar later AbbVie uit ontstond, in geneesmiddelenbewaking en medische informatie. Hij deed vervolgens ervaring op rond Regulatory Affairs en werd hoofd van Regulatory Affairs bij de start van AbbVie in 2012. In 2018 werd hij ook verantwoordelijk voor Compliance.

Hendrik is Bio-Ingenieur.