België - SELECTEER EEN LAND Transparantie

VOLDOEN AAN DE BEHOEFTEN VAN PATIËNTEN

Ons onderzoeks- en ontwikkelingsproces begint altijd bij de patiënt. We stellen ons volgende belangrijke vragen: "Op welke manier wordt op dit moment niet aan de behoeften van de patiënt voldaan? Hoe kunnen we hun behandelopties verbeteren? Hoe kunnen we betere resultaten behalen?". Door met de behoeften van de patiënt te beginnen kunnen we onze inspanningen richten op ons doel: patiënten helpen bij het verbeteren van hun gezondheid en hun leven.

focusimg1_03

Onze inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling zijn gericht op een reeks therapeutische kerngebieden waarin we onze expertise hebben bewezen en waarvan we geloven dat we een nog grotere invloed kunnen hebben op de aandoening en de manier waarop deze wordt behandeld. Deze belangrijkste aandachtsgebieden omvatten hepatitis C (HCV), neurowetenschap, immunologie, oncologie, nieraandoeningen en gezondheid van vrouwen.

Lees meer over geneesmiddelen die we in deze gebieden ontwikkelen in onze pijplijn.


GERICHT OP ERNSTIGE GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Hepatitis C-virus (HCV)

Ons antivirale programma is gericht op het ontwikkelen van behandelingen tegen hepatitis C (HCV), een aandoening die meer dan 170 miljoen mensen wereldwijd treft, met jaarlijks circa 4 miljoen nieuwe infecties. HCV-infecties kunnen tot langdurige complicaties leiden. De wetenschappers van AbbVie willen de huidige behandelprocedures omvormen door een nieuw behandelregime te onderzoeken dat interferon-vrij is voor patiënten met genotype 1 HCV. We hebben verschillende verbindingen voor HCV in een vergevorderd stadium van ontwikkeling, inclusief protease, niet-nucleoside polymerase en NS5A-remmers.


Neurowetenschap/pijn

We voeren innovatief onderzoek naar chemische verbindingen die zich richten op receptoren in de hersenen. Deze receptoren helpen bij het reguleren van pijn, de gemoedstoestand, het geheugen en andere neurologische functies. We hebben een aantal verbindingen in een vroeg stadium maar ook in een gevorderd ontwikkelingsstadium in onderzoek voor aandoeningen als schizofrenie, chronische pijn, Alzheimer, Parkinson en multiple sclerosis (MS)—wereldwijd worden miljoenen mensen door deze aandoeningen getroffen.


Immunologie

De wetenschappelijke ervaring van AbbVie met onze biologische geneesmiddelen vormt een stevige basis voor het voortzetten van immunologisch onderzoek. AbbVie onderzoekt een aantal extra aandoeningen, inclusief spondyloarthropatie, hidradenitis suppurativa en uveitis; deze onderzoeken bevinden zich allemaal in een gevorderd stadium. Onze vroegtijdige detectieprogramma's zijn gericht op het onderzoek van zowel gerichte orale therapieën als biologische geneesmiddelen. De wetenschappers van AbbVie zijn vernieuwers op het gebied van behandelingen met antistoffen met de ontwikkeling van hun gepatenteerde Dual-Variable Domain antistoffen (DVD-Ig). Hiermee kunnen biologische combinaties worden gemaakt die gelijktijdig meerdere mechanismen verantwoordelijk voor de progressie van de aandoening aanpakken.


Oncologie

Ons oncologische onderzoek richt zich op het onderzoek en de ontwikkeling van gerichte behandelingen die een negatieve invloed hebben op de overlevingsprocessen van kankercellen. We onderzoeken benaderingen gericht op kleine en grote moleculen, en onze inspanningen op het gebied van intern onderzoek zijn in balans met externe samenwerkingsverbanden doorheen de hele industrie, academische wereld en overheid. AbbVie heeft een aantal oncologische onderzoeken in de pijplijn waaronder verschillende nieuwe moleculen in klinische onderzoeken die worden bestudeerd bij meer dan 15 verschillende tumortypen, inclusief een aantal van de meest verspreide en moeilijk te behandelen kankertypen zoals multipel myeloom en chronische lymfatische leukemie.


Nieraandoeningen

Chronische nieraandoeningen (CKD, chronic kidney disease), het progressieve verlies van de nierfunctie, treft alleen al in de Verenigde Staten en Europa 50 miljoen mensen. Het aantal gevallen van CKD neemt toe doordat steeds meer mensen aan diabetes, obesitas en hypertensie lijden. AbbVie heeft een aantal behandelingen voor nieraandoeningen in de pijplijn zitten, waaronder therapieën voor CKD en voor acuut nierfalen, een complicatie van zware chirurgische ingrepen waar jaarlijks 1,2 miljoen mensen mee te maken krijgen.


Gezondheid van vrouwen

AbbVie richt zich momenteel op het ontwikkelen van een verbinding voor endometriose en uteriene fibromen. Deze aandoeningen treffen elk meer dan 16 miljoen mensen wereldwijd. Beide aandoeningen komen zeer vaak voor en gaan gepaard met een aantal symptomen waaronder pijn en onvruchtbaarheid. Omdat deze aandoeningen momenteel onderbehandeld worden geeft dit ons de mogelijkheid een belangrijke therapeutische leemte te vullen.

Verlaten www.abbvie.be

De AbbVie website die u heeft opgevraagd is bestemd voor inwoners van een bepaald land of bepaalde landen, zoals op die website vermeld staat. Als gevolg daarvan kan de site informatie bevatten over geneesmiddelen en andere producten of het gebruik van die producten die in andere landen of regio's niet is goedgekeurd. Bent u inwoner van een ander land dan de landen waar de site zich op richt, neem dan contact op met uw plaatselijke AbbVie-filiaal om de juiste productinformatie voor uw land te krijgen.

De AbbVie website die u heeft opgevraagd kan verschillen van de taal van website van het land waarop u zich bevindt.

De AbbVie website die u hebt opgevraagd, is mogelijk niet aangepast voor uw schermafmetingen.

Wenst u verder te gaan naar deze AbbVie website?

Afsluiten www.abbvie.be

Waarschuwing

Als u verdergaat met "Ja" dan verlaat u de AbbVie websites.

Links waardoor u AbbVie websites verlaat zijn niet in handen van Abbvie. AbbVie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites of links op die websites. AbbVie vermeldt die links enkel ter informatie zonder deze links te willen promoten.

De website die u heeft opgevraagd, is mogelijk niet aangepast aan uw schermafmetingen.

Wenst u de website te verlaten?